Cestovní pojištění ke kreditní kartě
CSOB premium konto jsem zakládal cca pře 14 dny, konečně se k tomu dokopal :-) Postačily jim jen informace o plnění mzdy, dále se ptali z jaké společnosti mi to chodí, chtěli i IČO, možná se to bude kontrolovat. Jinak ženská příjemná, jednaní bez problému.
Plán byl využít Kartu na Omán/Istanbul plus cestovní pojíštění nicméně LOT vs Turkish Airlines vs PL uřad letectví rozhodli a létat se nikde nebude.
Běžně 800-1200€, mensi spoluucast nez 800€ (pokud nebylo plne pojisteni v cene) jsme nikdy nemeli.
"k poisteniu ku karte od CSOB"
A asi by som si precital podmienky ,moze to byt inak,moze to byt chyba. Trocha opatrne s tim nadsenim, ale ked by to tak bolo je to dost dobre pre poistenie ku karte.
Tak pořád jsou to pojištění, takže v dlouhým čase za to víc zaplatíš než dostaneš. Takže i kdybych měl platit pojišťovně 1k tak fakt budu rád, že za mě csob 400e zatáhne.
A základem je nebýt debil a nebourat. Samozřejmě to, že mě někdo odře na parkovišti neovlinim.
Peter _15 napsal(a):
"k poisteniu ku karte od CSOB"
A asi by som si precital podmienky ,moze to byt inak,moze to byt chyba. Trocha opatrne s tim nadsenim, ale ked by to tak bolo je to dost dobre pre poistenie ku karte.
pojisteni, ktere ma csob ke svym kartam (u premium uctu) patri k tomu nejlepsimu, co jde sehnat.
Novinky v Erste:
Rozšířili jsme službu Autoasistence Erste Premier. Pojištění se vedle ČR nově vztahuje i na země EU. Na území ČR a v příhraničí můžete od února využívat také nový benefit Cykloasistence pro jízdní kola, elektrokola apod. Nepojízdné kolo Vám asistenční služba odveze až do vzdálenosti 50 km a do stejné vzdálenosti dopraví na Vámi určené místo i Vás.
Pavel Krcho napsal(a):
pojisteni, ktere ma csob ke svym kartam (u premium uctu) patri k tomu nejlepsimu, co jde sehnat.
Ja viem, a teraz má to inšpirovalo;)
Erste Premier má taky pojištění spoluúčasti na škodě na zapůjčeném vozidle nebo plavidle s limitem 10k. Už několik let.
A jednu negativní zprávu: ČS přestává vydávat karty Mastercard.
Ale salonky MC v Praze, Vídni a Bratislavě půjdou navštěvovat i s VISA Infite (nevím, jestli to nebude platit jen pro ty od ERSTE). A zvedne se také počet volňásků Loungekey.
Jinak k diskusi na pojištění spoluúčasti. Je potřeba vzít v potaz, že leckdy je rozdílná výše spoluúčasti a výše kauce..
Ano, kauce (deposit) bývá někdy nižší než spoluúčast, ale podstatná je spoluúčast a o té byla diskuze.
Myslím, že tě nevypekli. Cestovní pojištění je asi zdarma opravdu jen k (úvěrové) kreditní kartě.
EDIT: Lounge Key je taky jenom ke kreditce? Alespoň dle jejich webu.
Ano. ČSOB tu prémiovost dělá přes tu kreditku, na níž musí mít člověk bonitu, spíš než přes ten měsíční obrat.
Takže i prodloužená záruka je jen ke kreditce.
Zdravím cestovatele, měl bych dotaz na prémiové karty. Které byste aktuálně doporučili pro lidi, kteří několikrát ročně cestují běžně v rámci EU (bez rizikových sportů apod.) a chtěli by pojištění a možnost pár vstupů do lounge. Díky za odpověď.
Jak sis určitě přečetl výše, docela dobře je na tom ČSOB Premium u kreditky World Elite a zatím má docela splnitelnė podmínky. Jinak třeba ještě Erste Premier nebo KB TOP.
ahoj,
mam cestovni pojisteni pro celou rodinu ke karte, ale neobsahuje pojistku pro zpozdeni zavazadel, letadla atd. Je nejaky zpusob jak se pripojistit jinde jen na toto a nedelat celou kompletni pojistku - abych zbytecne neplatil neco co uz mam tj zdravotni pojistku?
dekuji Jirka
Pochybuju. Pojistné za zpoždění zavazadel bude doslova pár korun. To se nikomu nevyplatí ani generovat ty platební údaje.
Mám pojištění na kartách a jen kvůli pojištění zpoždění vždy dělám zvlášť pojistku u AXA s připojištěním za leteckou dopravu (už to jde přihodit i k té prostřední variantě, nejen excelent). Je tam 10tis. za zrušení letu. Už se mi to podařilo 2x čerpat.
@Barney Flyer
Taky nad tím přemýšlím. To by asi mohlo stačit udělat zvlášť pojistku u AXY jen na dny letu (případně + 1 den navíc), že?
Většinou to tak dělám :) Teda na celou dobu pobytu podle toho kam letím. Mají tam fajn plnění proti pojištění na kartách. Výhoda je, že je úplně jedno, zda to jsou lety v rámci eu.
To Barney Flyer:
Pro variantu - Cestování letadlem, je nutný tarif Komfort. Ten nejlevnější - Reference to nenabízí.
Nebo je ještě jiná možnost?
Lípnu to sem... Psal jsem to tu ve fórech několikrát, naprosto přeceňované pojištění přes Alpenverein, které je v podstatě subsidiární a uplatňuje se až v případě, že není možný claim z jiného (cestovního) pojištění. Viz screenshot níže. Tedy v tomto případě VZP proplatí max. nezbytnou a neodkladnou péči ve výši obvyklých nákladů v ČR... A i to je zřejmě pěkný opruz.